Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2011 07:54 - 14.03.2011г. Спонтанен изблик за промяна
Автор: azbgisveta Категория: Политика   
Прочетен: 869 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.03.2015 01:22


14.03.2011г. Спонтанен изблик за промяна

 

 

 

Аз – Правилно сте чули. Напоследък ми се случиха разни неща не много приятни. Аз лично не съм пряко засегнат, а може би е само предупреждение. Но каквото има да става, ще става. Започнах да дълбая в този проблем от чисто любопитство и връщане назад няма. Натъкнах се на факти за съдбата на много хора живяли към края на ХIХв. и да ви кажа честно животът им изобщо не е бил лек. Тогава се е умирало и от дизинтерия и от тиф и от други неща наглед съвсем безобидни. Неволно разбрах за тяхната трагична съдба. И само като четях имената им имах чувството, че те се събуждаха от вечния си сън и се чудеха кой ли ги призовава сега и защо. Усещах върху мен съсредоточено любопитство и ирония: “Ти да не би да си пишеш дисертацията?”. Какво да им отговоря, след като аз наистина се стремя да напиша нещо. Нещо, с което хората да ме запомнат с добро, а не като Бойковата дисертация. Божествената отплата съществува! Убеждавам се, че това е така. Какво да ви кажа друго за себе си – чувствам се спокоен и се стремя старателно да работя.

 

BG – От последният ми постинг изминаха вече няколко месеца. Много хора разбраха достойнствата на новата избирателна бюлетина. Имаше и въпроси относно това как ще се провежда вторият тур на изборите за кмет или президент. На втория тур ще отиват само онези кандидати, които са получили най-много гласове и за които са гласували поне половината от избирателите. Например ако са се получили следните резултати:А-23.5%; Б-18.3%; В-12.7%; Г-11.2%; Д-8.3% и т.н, на втори тур отиват А,Б и В, защото за тях са гласували общо 54.5% от избирателите. Ясно е и кога няма втори тур - когато кандидатът А е спечелил повече от 50%. Решението дали да вярваш в някаква идея и да промениш начинът си на мислене и действията си е строго индивидуален. Това зависи от характера на човека, а характерът се оформя още в ранните младежки години. През последните няколко месеца не виждам никаква промяна във вътрешната политика. Скандалите свързани с подслушване на длъжностни лица не ме развълнуваха особено, защото те си се подслушваха и преди, но нямаше теч на информация. Впрочем това е същата онази война вътре в ДАНС, започната още при предишното правителство. Всичко започна от делото “Галерия” и последвалата след това прословута подписка на служителите за ненамеса във вътрешните работи на ДАНС от страна на една народна представителка, затова и вестникът се нарече също “Галерия”. Засегнатият от това дело журналист, който беше пребит с чукове от неизвестни и до сега лица, също реши да издава вестник. Той го нарече “Торнадо”, а мотото му е: “Бурята ще ни пречисти”. И на него му носеха флашки, но той реши да ги дава направо на главния прокурор та той да решава дали има извършено престъпление от някого или не и да действа законосъобразно. Въпрос на свободен избор. Но как изглежда всичко това в лицето на един страничен наблюдател? Понеже днес в България е модерно да бъдеш БайГанювец затова ще ви припомня една ситуация от “Бай Ганю в банята”. Както си е с кирлясалите крака, се хвърля в басейна за изненада на сащисаните немци, след това плува в стил “вампор” и още няколко стила, а накрая след като излиза от басейна се тупа по гърдите и крещи: “Булгар! Булгар!” Е? Какво според вас са си помислили за Бай Ганю и българите?

 

Светът – Прочетох стенограмата (Заседание на МС от 09.03.2011г.) и ми направи впечатление следната мисъл на министър Дянков (стр.22/29 долу): "Много китайци, много индийци, много бразилци благодарение на добрите политики там са по-богати и искат повече да ядат". Че какви са тези добри политики? Защо не се прилагат и в България та да нарасне и при нас средната класа, която ще иска повече да яде? Според мен не е точно това причината, а е свързана с нарастването на броя на населението по света, както и с някои природни бедствия, които през последните години стават все по-интензивни, а реколтата става все по-бедна. Замърсяването на световния океан, както и на някои вътрешни морета също води до намаляване на рибата и аквакултурите. Нарастването на населението и неадекватната социална и наказателна политика на много правителства по света поставя човечеството пред изпитания. И понеже Дянков спомена за индийците, аз когато бях малък преди 30 години си спомням, че индийците тогава бяха само 800 милиона, а сега се очаква да са станали вече 1.2 милиарда. Това са само апликационните форми, а резултатите се очаква да излязат на 31.03.2011г.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: azbgisveta
Категория: Политика
Прочетен: 42882
Постинги: 10
Коментари: 5
Гласове: 60
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930